Na początek "nowość" sprzed ponad pół roku

1. GPS głosowy długo wyczekiwany dodatek do gry - duuży plus dla twórców.
I prezentacja tego dodatku, film nagrany ponad pół roku temu, doczekał się wreszcie premiery

"Ulicami Palermo z GPS'em głosowym" - (HD 1080, 60 fps, 5:28)
youtu.be/tCdp8RkgN1Y
2. Dodatek Sardynia dla właścieli DLC Italia - 3 miasta bazowe, ok. 3 godz gry i wyspa "zaliczona".
Patch 1.35 przyniósł też negatywną rzecz - brak możliwości gry na modach ProMods i Poland Rebuilding - a bardzo je polubiłem.
Dzięki pracy moderów PM i PR, mapa Polski jest znacznie rozbudowana, pełna typowo polskich "smaczków", aż chciało się po niej jeździć. W podstawowej wersji gry była bieda.
Kilka przykładów pracy moderów PR.
1. Strzelce Krajeńskie - wyjazd z bazy POSPED. Płytki chodnikowe jak "żywe", ciekawe teksturki budynków na wprost. 2. Strzelce Krajeńskie - wyjazd z ronda w kierunku Gorzowa Wlkp. Typowe klimaty polskich miasteczek - kiosk Ruchu przy rondzie, Maluch, grupka znajomych przed sklepem ... 3. Gorzów Wlkp. Moim zdaniem najlepiej "zrobione" miasto na mapie Polska z tych, które dotychczas "odwiedziłem" w ETS2. 4. Gorzów Wlkp. - widok z mostu na bulwar Nadwarciański. 5. "Moje" Volvo przed wyruszeniem w trasę do Rzeszowa - baza WGCC. 6. Rzeszów nocą, widok z bazy TRADEAUX. 7. "Mój"