janko175 pisze: ↑29 gru 2019, 16:20
Na szczęście Mirko podpowiedział mi co trzeba zrobić .
Trochę muszę wyjaśnić sytuacje. Trafiliśmy z Janko na mapę Sycylia, sceneria jak na załączonych obrazkach z bitwy z Olkiem (Zhengzhou) - zachód Słońca, ciemna faktura Ziemi, trudno dojrzeć wirtualnych przeciwników na jej tyle.
W tej bitwie trafiliśmy na dobrych graczy w drużynie przeciwnej, którzy nisko "latając" widzieli nas na jaśniejszym tle nieba.
Pytanie dlaczego nas widzą, a my ich nie - rzuciłem ot tak sobie - może wykorzystują PostFix'a.
Żeby była jasność - sam gram na ustawieniach filmowych i tylko na ciemnych mapach mam problem.
Kiedyś chciałem atakować naziemki - włączyłem Korekcję kolorów na "Nienasycony" i rzeczywiście troszkę lepiej było widać haubice.
Wg mnie nie da się grać na niskich ustawieniach - dla mnie ważne są również efekty graficzne - nawet kosztem gorszych wyników.
PL_Cmd_Jacek pisze: ↑29 gru 2019, 18:02
chyba trza znowu wrócić do latania - dzięki za rady
Bo uuuuuwierzę, już to widzę ... Mniej więcej co 2 lata na forum archiwalnym podrzucałem filmiki z WT SB Air. Udawało mi się Cię sprowokować do gry w WT, ale na kilka, kilkanaście bitew?
Może WT SB Air za trudne
@Janko, @Jacku
Można się zniechęcić do gry, po długiej przerwie. Czy można się dziwić, że "dostaje się baty" od graczy którzy grają non-stop, są na bieżąco ze zmianami FM'ów, znają triki?
Sam miałem tego lata przerwy po miesiącu , a nawet dwa i powroty były frustrujące. Są dwa wyjścia - albo zewrzeć pośladki i robić stopniowy postęp w grze, albo dać sobie spokój.
Nie ma sensu się męczyć - gra ma być relaksem, przyjemnością.
Życzę powodzenia!
Dziś nasz dzień lakierowany Internetem, w telefonie tak jak w gnieździe siedzi mózg,
Całe szczęście, że Bóg stworzył był kobietę... Głupie jest życie ale kocham je... (Andrzej Janeczko)