Cześć
Jako, że powoli zmierzam do wykańczania Dęblińskich Asów 2: Obce Niebo, pada pytanie o ilość narracji.
Narracja powoduje, ze dosyć tempo akcji się ślimaczy, ale też buduje klimat.
Przyznam, że początkowo gra miała wyglądać na c)... minimalna ilość narracji... ale zbyt mocno w to wszedłem, doczytałem książek, przygotowałem przygody... i tak wyszło a)... Ale czy dobrze?
Chciałem was zapytać, jak widzielibyście Dęblińskie Asy 2:
a) Tak samo jak teraz. Narracja jest równie ważna, aby poczuć klimat
b) Trochę mniej narracji. Jest jej aż za dużo, ale jest też ważna dla klimatu
c) Minimalna ilość narracji. 2-3 posty między lotami, to w sam raz, aby poczuć klimat wojny, a jednocześnie skupić się na lataniu. Dodatkowo ranni, nie muszą czekać półtora roku, aby wrócić do gry.
Proszę potencjalnych i aktywnych graczy o wypowiedź, abym mógł przygotować grę, która wam odpowiada.
Aktywację użytkowników dokonuje tylko Admin po informacji na Discordzie Uwaga !!! Google / Gmail blokuje korespondencję z forum Archiwum forum PolishSeamen - tylko do odczytu Zapraszamy na serwer głosowy DISCORD |
Dęblińskie Asy - Akcja vs Narracja
Moderator: PL_CMDR Blue R
- PL_CMDR Blue R
Dęblińskie Asy - Akcja vs Narracja
Czasami brak taktyki, to jedyna możliwa taktyka....
PL_CMDR Blue R (Finek)
PL_CMDR Blue R (Finek)
-
Re: Dęblińskie Asy - Akcja vs Narracja
Jako ranny jestem za c lub b xD Bo zapomniałem ze jeszcze w to gram xD Spoko do listopada i 2 lat czekania nie zostało wiele xD
- PL_Cmd_Jacek
- Administrator
Ja - za opcją 'C' .
"Mówię tylko do tych, którzy chcą mnie słuchać. Ci, którzy nie chcą nie obchodzą mnie.
Po co mam czas tracić na mówienie do ściany ? Ściana i tak zawsze swoje wie" (by Indios Bravos)

Po co mam czas tracić na mówienie do ściany ? Ściana i tak zawsze swoje wie" (by Indios Bravos)

Ja jestem zdecydowanie za punktem A. Powiem więcej: jestem nawet za zwiększonym przedstawianiem tła historycznego. Byle tylko nie wszystko w jednym poście. Niech to tło historyczne, czy narracja nie rozwleka jednego posta do ogromnych rozmiarów. Niech to będzie kilka - kilkanaście (nie więcej niż 20) zdań (krótkich) w jednym poście, a następne w następnym poście itd.
Czyli ja jestem za narracją i za historią.
Jednocześnie jestem za tym, żeby zabici lub ranni mogli jak najszybciej ponownie wracać do gry - jeśli oczywiście chcą.
I to zupełnie niezależnie od tego czy wygra opcja A, opcja B czy tez opcja C.
Czyli ja jestem za narracją i za historią.
Jednocześnie jestem za tym, żeby zabici lub ranni mogli jak najszybciej ponownie wracać do gry - jeśli oczywiście chcą.
I to zupełnie niezależnie od tego czy wygra opcja A, opcja B czy tez opcja C.
Kilo wody pod stopą!

Według mnie ilość narracji jest odpowiednia, więc jestem za opcją A.
Daję to większą możliwość wejścia w grę/ w rolę czy też jej kreowania.
No i bym zapomniał...MG ma też wtedy co robić i chyba się nie nudzi przy tym
Daję to większą możliwość wejścia w grę/ w rolę czy też jej kreowania.
No i bym zapomniał...MG ma też wtedy co robić i chyba się nie nudzi przy tym