Aktywację użytkowników dokonuje tylko Admin
po informacji na Discordzie
Uwaga !!! Google / Gmail blokuje korespondencję z forum

Archiwum forum PolishSeamen - tylko do odczytu

Zapraszamy na serwer głosowy

DISCORD

Domowy kokpit awionetki

Dział w całości przeznaczony dla pokazania Waszych talentów, tutaj zamieścić możesz swoje opowiadanko, własny filmik i inne rzeczy którymi chcecie się pochwalić.
PL_kanaron

Re: Domowy kokpit awionetki

Post autor: PL_kanaron » 15 gru 2020, 19:55

Kolejny mały update. RandFailuresFS2020 zyskało większą popularność. Skontaktował się ze mną streamer z USA TheFlyingFabio https://www.twitch.tv/theflyingfabio :)
Ze współpracy i pomysłów powstała nowa aplikacja: RandFailuresFS2020Stream. Dodałem opcję łączenia się z Twitchem i zasadniczo dodałem bota do aplikacji który czyta czat i pisze. Umożliwia aktywację awarii z poziomu czatu. Albo natychmiastowo, albo poprzez zliczanie ilości komend na czacie albo poprzez kupowanie awarii za Bitsy. Dodatkowo wciąż można korzystać z awarii losowych

Fabio został zaproszony do prowadzenia specjalnego streama dzisiaj. Na którym między innymi opowie i pokaże moją aplikację i pozwoli widzom na uruchamianie jego awarii. Zatem aplikacja zyska jeszcze większą popularność :D
Stream będzie dzisiaj 21:00-23:00 (jak coś to luz, zawsze powtórkę obejrzeć można)
na kanale... oficjalnym Microsoftu: MSFSofficial https://www.twitch.tv/msfsofficial :jupi :jupi :jupi
Zrzut ekranu (361).png
Także zapraszam :D
Załączniki
Zrzut ekranu (351).png
Zrzut ekranu (344).png
rndfailstream.png

Awatar użytkownika
PL_tes

Post autor: PL_tes » 16 gru 2020, 16:19

Keeenarronn for Czech Republic.....
:lol prawie spadlem z krzesla :lol

Kanaron, rowniez goraca kibicuje i fajnie oglada sie jak twoj projekt ewoluje . Wylada na to ze bedziesz musial wkrotce zamawiac bilety do Stanow. :lol Mam nadzieje ze bedziesz kontunuowac przygode i byc moze przelozy sie to na cos naprawde fajnego.

Powodzenia!
tesu

BTW. Gosc wyglada jak George Clooney. :||

PL_kanaron

Post autor: PL_kanaron » 16 gru 2020, 19:17

Keeenarronn for Czech Republic.....
Jak tylko to powiedział to od razu na czacie pisałem :lol Chciałem mu jeszcze na discord dzwonić i poprawiać, ale to może nie na streamie Microsoftu gdy ma na discordzie Jayne (babeczka która stoi za streamami Microsoftu). Do Jayne też w takim razie dzwonić nie mogłem żeby go poprawiła :D Pozostało pisać na czacie i liczyć, że zobaczy... Janye zobaczyła za drugim razem... Fabio nie :lol Na jego streamie tobym dzwonił... Ale znowu na jego to mówił dobrze, że ja z Polski :lol Że musiał się kiwnąć właśnie na streamie Microsoftu :D

Dzięki, ewoluuje fest :D Kolejny streamer (jeden z moderatorów streama Microsoftu) się zgłosił, że będzie chciał coś z awariami robić :D Więc leci to do przodu :)
Do tego jeden programista z USA się zgłosił, że może mi pomóc w dopracowaniu wersji streamowej
Do tego jeden Francuz co ma 12 lat doświadczenia zawodowego z C# zrobił mnie code review i godoł, że jak sam się uczyłem C# i nie mam doświadczenia zawodowego to super robota. Dał mi też masę linków i rad jak uporządkować kod, jak go utrzymać i rozwijać. Więc to będę poprawiał i to się w pieruny przyda w karierze :D
Współpracuję nieco też z kimś nie wiem skąd :lol kto stworzył modyfikację na samolot. Będziemy próbować zrobić awarie do jego samolotu :)

No i że mam kontakt do Jayne i do moderatora streama FS Microsoftu (który też jest jednym z adminów discorda FS Microsoftu) to możliwe, że będę miał jakiś łatwiejszy nieco dostęp do developerów FS :D A to się w pieruny przyda, bo mam dla nich informacje co poprawić w SDK i które awarie nie działają poprawnie :D

Mając to wszystko i jak zrobię to wszystko to coś mi się widzi, że moje plany emigracji do USA lub Kanady się mogą udać :D

Kurka, faktycznie wygląda jak George Clooney :lol :lol

Awatar użytkownika
PL_Cmd_Jacek
Administrator

Post autor: PL_Cmd_Jacek » 27 gru 2020, 19:53

:eek

robisz się sławny :yes i oby tak dalej
"Mówię tylko do tych, którzy chcą mnie słuchać. Ci, którzy nie chcą nie obchodzą mnie.
Po co mam czas tracić na mówienie do ściany ? Ściana i tak zawsze swoje wie" (by Indios Bravos)

Obrazek

Awatar użytkownika
PL_Andrev

Post autor: PL_Andrev » 28 gru 2020, 22:26

PL_kanaron pisze:
16 gru 2020, 19:17
Do tego jeden Francuz co ma 12 lat doświadczenia zawodowego z C# z
Przeczytałem:
Do tego jeden Francuz co ma 12 lat i doświadczenia zawodowego z C#

Już się chciałem załamać...
:lol
Znam wszystkie możliwe pytania i wszystkie odpowiedzi.
I jeśli mimo to je zadaję, to dlatego, że jest to - niestety - mój obowiązek.

PL_kanaron

Post autor: PL_kanaron » 29 gru 2020, 17:56

Ano troszkę sławny :D Moje "Kaboom" też się sławne robi :lol

Nie no, aż tak źle to ni ma :lol Ile lat ma to ja tam nie wiem :lol

Obecnie się też przy okazji zajmuję nowym kokpitem :jupi Drukuję powoli części nowego wolantu. Łożyska, profile aluminiowe konstrukcyjne, elektronika już jest, czekam jeszcze na prowadnice i powoli będę składał :D Potem przepustnica, skok śmigła i mieszanka x2. Teraz się lekko decyduję na Diamonda DA62 i Beechcraft King Air 350i. Mimo, że mój poprzedni Mooney Bravo jednosilnikowy jest do kupienia i jest ponoć bardzo dobry to jednak wolę coś szybszego i dwusilnikowego. Dwa powody:
-VATSIM. Zacząłem sobie tam latać. Fajnie tak z kontrolerami na żywo polatać. Fabio zrobił kiedyś stream z takim jednym Garym z UK co był kontrolerem na bardzo spokojnym obszarze. Jakieś wysepki Jersey między UK i Francją żeby jak ktoś chce po lekku wejść w świat VATSIM to bez dużego ruchu i z kimś znajomym kto wie, że będą głównie piloci robiący pierwszy lot no to wziąłem i poleciałem :D Poza mną się ino jeden jeszcze odważył :lol No i fajnie było, będę latał często. No ale żeby korzystać z większych lotnisk, które zwykle mają kontrolerów lotu to trzeba mieć raczej szybszy samolot. Zwykle to większe odrzutowce, ale taki Beechcraft King Air 350i też może być jak nie będzie masywnego ruchu :)
-te moje awarie... Ja to jednak wolę mieć te dwa silniki :lol

No i ostatnia kwestia. Kolejne fest pikne screeny :D Zmieniłem dzisiaj GPU z GTX 1050 na RTX 3070 także Katowice, okolice, chmury na ustawieniach graficznych Ultra :jupi Wygląda to po prostu przepiknie :punk
Załączniki
Zrzut ekranu (369).png
Zrzut ekranu (368).png
Zrzut ekranu (367).png
Zrzut ekranu (366).png
Zrzut ekranu (365).png
Zrzut ekranu (364).png
Zrzut ekranu (363).png
Zrzut ekranu (362).png

Awatar użytkownika
PL_Cmd_Jacek
Administrator

Post autor: PL_Cmd_Jacek » 30 gru 2020, 21:33

:ok:
"Mówię tylko do tych, którzy chcą mnie słuchać. Ci, którzy nie chcą nie obchodzą mnie.
Po co mam czas tracić na mówienie do ściany ? Ściana i tak zawsze swoje wie" (by Indios Bravos)

Obrazek

Awatar użytkownika
PL_CMDR Blue R

Post autor: PL_CMDR Blue R » 31 gru 2020, 11:42

także Katowice, okolice, chmury na ustawieniach graficznych Ultra :jupi Wygląda to po prostu przepiknie
-Monachium. Za godzinę będziemy w Zurychu...

Takie mam wrażenie, oglądając screeny :) Możesz mnie pokazać Poznań jako Monachium i też uwierzę :)

Możesz choć opisać te zdjęcia, co na nich widać? Bo jako osoba raczej trzymająca się ziemi/wody nawet nie rozpoznaję :)
Czasami brak taktyki, to jedyna możliwa taktyka....
PL_CMDR Blue R (Finek)

PL_kanaron

Post autor: PL_kanaron » 31 gru 2020, 12:22

-Monachium. Za godzinę będziemy w Zurychu...
:lol :lol :lol :lol :lol

Najlepsze jest to, że w tym jednym przypadku ja też nie wiem co jest tak do końca na tych screenach :D
No poza paroma z widocznym GPS. Pierwsze zdjęcia to jestem nad EPKM, czyli Muchowiec, za oknem osiedle Paderewskiego
Drugi to samo miejsce ino widok ogólnie na Katowice
Trzecie i czwarte to jakieś okolice Katowic, ale nie pamiętam gdzie dokładnie :D
Reszta to już podziwiam chmury i lecę nie wiem do końca gdzie :lol

Ale to za to teraz kolejne zdjęcia :D
Z Chorwacji. Odbicia wyglądają świetnie, a jak się leci to wygląda jeszcze pikniej :D
Załączniki
Gatwick. Londyn. EGLL
Gatwick. Londyn. EGLL
i Karlobag odbicia :D
i Karlobag odbicia :D
Karlobag odbicia
Karlobag odbicia
Wyspa Pag, Oświetlony Karlobag. Zresztą mapa jest
Wyspa Pag, Oświetlony Karlobag. Zresztą mapa jest
Dalej wybrzeże
Dalej wybrzeże
Nad Rijeką i wybrzeże
Nad Rijeką i wybrzeże
Rijeka lotnisko
Rijeka lotnisko

PL_kanaron

Post autor: PL_kanaron » 01 sty 2021, 0:31

No to jeszcze na zakończenie roku zauważyłem, że jest parę kontrolerów lotów w Polsce online :D To machnąłem se lot Katowice Pyrzowice EPKT do Okęcia EPWA. O ile w Katowicach pogoda "na żywo" nie była do końca na żywo... Za oknem mgła, w FS czysto... O tyle potem się okazało, że jest średnio... Okęcia nie widać przez mgłę... Duży problem. Niby ustawiłem lot jako IFR czyli lecę wg przyrządów a nie z widocznością... Ale i tak. Drugi lot w Vatsim, pierwszy IRF... I do tego szybszy samolot niż poprzednio. Dwusilnikowy turbośmigłowy King Air 350... Dużo mniej czasu na myślenie niż w takim Iconie A5 :D No i dostałem zezwolenie na lądowanie i miałem zgłosić gdy przechwycę ILS... No nie przechwyciłem skoro zapomniałem ustawić częstotliwości ILS :lol No to drugie podejście. Tym razem już ustawione wszystko git i presja większa, bo za mną dużo szybszy liniowiec Lufthansy z pilotem z niemieckim akcentem... Byłem, wziąłem i wylądowałem. I zaczęły się problemy... Dostałem instrukcję kołowania do miejsca parkingowego 40... Na moich mapach ni ma miejsca 40 :lol Jest adnotacja, że po szczegóły szukać w mapie AD 2 EPWA 1-1-2... Ni mam takiej mapy :lol Zostało parkować na wyczucie :D

No to szczęśliwego Nowego Roku :D
Załączniki
jakoś kajś zaparkowałem :D
jakoś kajś zaparkowałem :D
Guzik widza. jakieś 300 metrów od pasa go zobaczyłem, ale się przełączyłem wtedy na pilotowanie ręczne to nie miałem jak screena zrobić
Guzik widza. jakieś 300 metrów od pasa go zobaczyłem, ale się przełączyłem wtedy na pilotowanie ręczne to nie miałem jak screena zrobić
Ponoć jestem blisko pasa...
Ponoć jestem blisko pasa...
Kajś tam jest EPWA...
Kajś tam jest EPWA...

Pawian

Post autor: Pawian » 01 sty 2021, 9:53

Można wybrać model awionetki?

PL_kanaron

Post autor: PL_kanaron » 01 sty 2021, 10:34

tak