Dzięki!
Staram się w tym temacie zamieszczać zmontowane przeze mnie filmy z ciekawych i w miarę krótkich misji DCS, tak aby nie zanudzić widza.
A, że przyjemnie się ogląda, to zasługa bardzo ładnej grafiki DCS'a tym razem dla odmiany Marianas Map.
Co do tej misji... Dzięki temu, że autor misji zamienił standardowe dwa zasobniki po 8 ATGM Vikhr, na 4 rakiety niekierowane S-250F misja zamiast prostej, stała bardziej wymagająca.
W drugiej części wymagała znacznej koncentracji - prowadzenie ataków pod ostrzałem art. plot. Tylko błyskawiczne uniki (14:18 i 14:56) uratowały mnie przed "przeszyciem" przez ZSU-23-4 "Szyłka".Ukończenie z sukcesem tej misji sprawiło mi wiele satysfakcji.
Teraz już wiem, że być może lepszym sposobem byłoby zastosowanie rakiet kierowanych Kh-25ML przeciw osłaniających Scud'y ZSU-23-4 i ZSU-57-2. Ale "asekuracja, asekuracja tego nie lubi nasza nacja..." - zadaniem priorytetowym było zniszczenie atakujących naszą bazę Scud'ów.
Wczoraj odpaliłem misję najtrudniejszą "CAS Difficult". Po zmroku, niewiele widać - po lewej 2 moich skrzydłowych AI, trzeba się dobrze przyjrzeć...
Pozostaje szperanie w terenie za pomocą kamery nocnej "Mercury"...
Udaje mi się zniszczyć Bradley'a, dwóch moich skrzydłowych zostaje zestrzelonych Tak jak i ja przez SAM' Hawk. I skończyło się "rumakowanie", na razie jak dla mnie "za wysokie progi"...
Dziś nasz dzień lakierowany Internetem, w telefonie tak jak w gnieździe siedzi mózg,
Całe szczęście, że Bóg stworzył był kobietę... Głupie jest życie ale kocham je... (Andrzej Janeczko)