PL_Qbik pisze: ↑04 gru 2024, 20:49
W SB Air tego nie ma?
Są i takie przypadki. Ale gracze SB Air w porównaniu z graczami RB Navy mają znaczny komfort w wyborze bitew.
Po naciśnięciu na ekranie głównym przycisku "Wydarzenia i Turnieje", klikam na przycisk "Lista Pokoi" i przy zaznaczonym checkBox'ie "Only Available", ukazuje się taki widok.
Jest to lista dostępnych dla mnie bitew przy tym zestawie maszyn japońskich i dla BR 2,3-3,7 .
Obszar zaznaczony na zielono (1) - widoczne dostępne bitwy z podziałem na nacje. Flagi stron rozdzielone VS (versus) w czerwonym kółku.
Mam zaznaczoną bitwę/mapę "Ruhr". Po prawej różne informacje w tym najważniejsze: serwer na którym postawiona jest mapa (wstępna wskazówka jakie mogą być pingi) oraz liczba graczy każdej ze stron.
Jeżeli któraś z drużyn ma przewagę +3 graczy, nie można dołączyć do bitwy, nie będzie widoczna na liście pokoi przy zaznaczonym checkBox'ie "Only Available".
Z tą liczbą to bywają cyrki - gdy jest mała liczba graczy czasami mam wrażenie, że te liczby są celowo zawyżane dla zachęty aby wejść do bitwy.
Dodatkowo, po kliknięciu na przycisk "Players" (3), wyświetlana jest lista graczy. Szukam nick'ów znanych mi graczy i mogę wstępnie ocenić siłę danej drużyny. Oczywiście to ocena szacunkowa, w trakcie bitwy dopiero jest korekta mojej oceny. Tym bardziej, że przy bitwach trwających do 3 godzin, lista graczy w drużynach jest płynna. Jedni wychodzą (strefy czasowe, gorsza sytuacja drużyny), a na ich miejsce wchodzą inni i nigdy nie wiadomo czy są w stanie pomóc w zwycięstwie.
Wybieram bitwę a tam liczba aktywnych graczy to zaledwie połowa podanych.
Obszar zaznaczony na żółto (2) - widoczne dostępne bitwy bez podziału na nacje. Flagi stron nie rozdzielone VS. W tym przypadku to gra decyduję do której drużyny zostanę wrzucony - prawdopodobnie na podstawie ilości graczy w drużynach.
Przy odznaczonym checkBox'ie "Only Available", widoczne są również bitwy niedostępne dla mnie. Np. w obszarze 4 (wycinek z innego screen'a), widoczne są dwie bitwy niedostępne dla mnie - brak w zestawie flagi Japan .
A nawet jak by była Japonia, pierwsza i tak byłaby niedostępna ze względu na wyższe BR-y wszystkich moich maszyn w zestawie (>2,0).
Chyba to wszystko na temat...

Dziś nasz dzień lakierowany Internetem, w telefonie tak jak w gnieździe siedzi mózg,
Całe szczęście, że Bóg stworzył był kobietę... Głupie jest życie ale kocham je... (Andrzej Janeczko)